Bokor Tibor: valószínűleg meglesz a kétharmados többségünk a helyi tanácsban

-
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az RMDSZ párhuzamos számlálása szerint körülbelül 70-30% arányban Bokor Tibor jelenlegi RMDSZ-es polgármester nyerte a kézdivásárhelyi polgármester-választást Balázs Attila EMSZ-jelölt ellenében. A tanácsosi listákra is hasonló arányban érkeztek szavazatok, valószínűleg meglesz a kétharmados többségünk a helyi tanácsban – mondta el a Transindexnek az újraválasztott polgármester.

Valószínűsíthető, hogy a román pártok szövetségeként indult Kézdivásárhely Fejlődéséért Szövetség nem érte el a 7%-os küszöböt, körülbelül 5%-on állnak – tudtuk meg. Így a kézdivásárhelyi városi tanácsban várhatóan az RMDSZ és az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) fog osztozni a mandátumokon.

“Ez van” – kommentálta a nem végleges eredményt Balázs Attila. Az RMDSZ-nek van egy alap szavazóbázisa, 3200 személy körül, nagyrészt 50-60 év körüliek; a fiatalok viszont nem mozdultak, kérdés, hogy egyáltalán itthon voltak-e – fogalmazott az EMSZ polgármesterjelöltje, aki egyébként az EMSZ tanácsosi listáján is első helyen áll, de a Transindexnek azt nyilatkozta, fontolgatja, hogy visszalépjen. “3-4-5 tanácsossal nem lehet semmilyen eredményt elérni, próbákoztunk már korábban, de sajnos, ez az igazság. Az emberek ezt választották, nem tudjuk, és nem is fogjuk akadályozni Bokor Tibort. Gratuláltam, jó munkát kívántam neki” – nyilatkozta Balázs Attila.

Ugyanakkor hangsúlyozta, nagy kérdések vannak Kézdivásárhelyen, az egyik a konfekcióipar lobbija, ami miatt szerinte a város nem fog fejlődni, és az emberek minimálbéren élnek. “Volt egy elképzelésem, gondoltam, az emberek is úgy gondolják, hogy változás kell, de nem ez történt. De mindig a választónak van igaza, ez a legfontosabb” – összegzett a kézdivásárhelyi vállalkozó.

Facebook hozzászólások

0 Reviews

Hasonló cikkek