Az alpolgármester is a halott polgármesterre szavazott Deveseluban, szinte a teljes lakossággal együtt

-
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az Olt megyei településen (ahol egyébként az Amerikai Egyesült Államok egyik legjelentősebb katonai támaszpontja található) a lakosság úgy döntött, a már két hete elhunyt polgármesterre, Ion Alimanra ütik a pecsétet az önkormányzati választásokon – számolt be a digi24. Mint kiderült, Nicolae Dobre alpolgármester is rá szavazott, és a hírtelevíziónak adott interjúból kiderült, szerinte ez egyáltalán nem fura dolog.

“Ion Aliman jelölt bár elhunyt, továbbra is szerepelt a szavazóíveken, így legális módon szavazta meg a lakosság. Ez a valóság. Ahogy az egyik embernek van joga szavazni, úgy a másiknak van joga jelöltnek lenni” – kezdte érvelését az alpolgármester. Kifejtette továbbá, a település vezetését a következő választásokig ő veszi át, egyébként úgy döntött: indul a polgármesteri székért.

Újságírók arra is rákérdeztek, hogy ugyan miért szavazott a halott jelöltre, aki így felelt: “ez természetes volt. A faluban is az 1600 szavazó közül 1057-en rá ütötték a pecsétet” – árulta el az alpolgármester.

“Ez az ember az egészségét, a családját, mindent feladott azért, hogy tegyen a közösségért – hát nem megfontolandó cselekedet volt?”- folytatta Nicolae Dobre.

Az alpolgármester elárulta továbbá, szükségesnek tartották, hogy a PSD-s jelölt hiánya ellenére mégiscsak kellett legyen egy képviselője a pártnak az önkormányzati választásokon.

“A többi jelölt közül senki sem nyerte el a választók bizalmát. Ez a valóság. A lakosok nem bíztak a másik két jelöltben, és úgy vélték, hogy a PSD-nek is versenyben kell maradnia”- folytatta.

A történet legjobb része pedig ezután következett: az alpolgármester arról is beszámolt, hogy a szavazás napján este kilátogattak Ion Aliman sírjához, mert aznap lett volna a születésnapja. “Az emberek tisztelegni akartak előtte, és megmutatni neki, hogy tovább folytatják azt, amit ő elkezdett” – mesélte az alpolgármester.

A temetőben az is elhangzott egy lakos szájából: "polgármester úr, szarrá vertük őket!"

Nyitókép: 3dots.ro

Facebook hozzászólások

0 Reviews

Hasonló cikkek