Rãspunsurile lui Mircea Baldean

Robert Heim:
Exista în România strategie de dezvoltare a internetului la nivel guvernamental? Multumesc anticipat pentru raspuns.
Mircea Baldean:
Avand in vedere ca lucrez in cadrul unei firme private, nu ma pot pronunta asupra eventualei strategii guvernamentale. Cunosc cazuri cand organizatii ca spitale sau unitati militare au apelat la serviciile providerilor locali, pentru mai multa siguranta. Singura initiativa centralizata si subventionata de stat cred ca este reteaua educationala RoEduNet.
Clean Apogee:
Daca ai avea 1 million de dolari, i-ai baga în internet in Romania?
M.B.:
Poate doar o mica parte. Restul i-as investi in SUA, de exemplu.
Kordi Zoltan:
Cum sta România cu Linux-ul? Se exploateaza?
M.B.:
Avand in vedere ca Linux-ul e "free" iar o licenta de WinNT costa cateva sute de dolari, majoritatea serverelor de Internet din Romania ruleaza pe Linux.
Lajos Novak:
Ce parere aveti despre telecase (telecottage, telecentru), despre miscarea cu pricina, cunoasteti realizarile miscarii, stiti ca si în România sunt încercari similare (Odorheiu Seciuesc), mai mult, un grup se ocupa de realizarea Aliantei Telecaselor? În opinia Dumneavoastra, are vreun viitor aceasta miscare? Va invitam cu drag pentru a ne tine a prelegere sau pentru o discutie lejera in telecasa din Odorheiu Secuiesc. Am dori sa luam legatura cu Dumneavoastra si sa va cerem opinia într-o serie de chestiuni. Va rugam sa ne trimiteti adresa Dumneavoastra de contact. Cu multumiri, Lajos Novak.
M.B.:
Atat in Romania cat si in strainatate, nu am intalnit decat asa numitele "Internet Café-uri". In eventualitatea ca aceste "telecase" vor reusi sa furnizeze servicii ieftine si bune, nu vad de ce nu ar avea succes. Chiar azi am citit intr-un ziar, ca in Bucuresti un Internet Café se "tine" cu bani grei, investitiile in aparatura fiind foarte importante.
Paul Colto:
Cît costa 1 luna de internet nelimitat ?, daca este in jur de 15 $ ca si in Canada, atunci se poate vorbi despre internet in România, multumesc anticipat.
M.B.:
In jur de 40-50 $/luna acces nelimitat.
Bódi Antal:
Stimat coleg, as dori sa-mi spui, în ce masura consideri, ca internetul poate ajuta ca locuitori tarilor noastre sa cunoasca mai bine cultura celuilalt, sau oportunitatile economice, în fine, sa se formeze o comunicare perpetua? Multumesc anticipat pentru raspuns. Cu prietenie: Bódi Antal
M.B.:
Aceasta este o problema de mentalitate, nu de natura tehnica. Impreuna cu niste prieteni, am participat in vara lui 98 la un festival international in Pecs, si pot spune ca ne-am simtit excelent.
Egly Janos:
În opinia Dumneavastra, care sunt factorii care ar lansa i-businessul românesc?
M.B.:
Intai ar fi factorul economic, respectiv puterea de cumparare. Apoi ar fi modalitatea de plata electronica si o idee …geniala.
Brute Force:
Va considerati sau altii va considera o personalitate in lumea internetului romanesc?
M.B.:
La 23 de ani?! Nu, nu ma consider o personalitate. Dar daca cineva aprecieaza munca si lucrarile mele, pot spune, ca ma bucur foarte mult.