2019. február 17. vasárnapDonát
-3°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Négy megyében az RMDSZ, háromban a PNL, mindenhol máshol a PSD nyert.

Soktényezős parlamentünk lesz, az USR, az ALDE és a PMP is bejutott a 40 százalék alatti részvétellel lezajlott voksolást követően.

A magyarok jól mozgósultak.

BREAKING NEWS
KI MEGY BUKARESTBE?

Kovács Péter: akartunk győzni, és tudtunk győzni

utolsó frissítés: 17:05; 15.12.2016

"A végső eredményeket látva meg lehet állapítani, hogy az erdélyi magyarok vasárnap összefogtak. Ilyen összefogásra hosszú évek óta nem volt példa. Vasárnap az erdélyi magyarok győztek. Az RMDSZ sikere az erdélyi magyarok sikere. Felmutattuk közösségünk erejét. Megmutattuk, hogy ha összefogunk, akkor tudunk eredményesek lenni" - nyilatkozta a Transindexnek Kovács Péter, az RMDSZ ügyvezető elnöke, kampányfőnök azt követően, hogy a Központi Választási Iroda ismertette a parlamenti választások végleges eredményeit.

Elmondta, külön öröm, hogy sikerült visszaszerezni Aradot és Brassót, és megőrizni Máramarost. A Temes megyei képviselet elveszítését sajnálatosnak nevezte, de szerinte a Hargita megyei listán mandátumot szerzett szórvány képviselő, Benedek Zakariás bizonyára prioritásként kezeli a Bánság kérdését.

"Holnaptól vár a munka. A már megszerzett jogokat erősíteni kell, a többiért meg harcolni, hogy megszerezzük. Erdély jövője a mi felelősségünk is: hogy élhető országot teremtsünk, közösségünket gyarapítsuk és a fiataloknak jövőt kínáljunk. Ezt tesszük 26 éve. Így fogunk tenni a továbbiakban is. Az erdélyi magyarságnak szüksége volt erre a sikerre. Annyi támadás, bizonytalanság után közösségünknek szüksége volt arra, hogy nyerjen. Akartunk győzni, és tudtunk győzni. Bebizonyosodott, hogy az RMDSZ meghallotta a közösség hangját. Bebizonyosodott, hogy ugyanazt akarjuk. Együtt dolgozni, együtt harcolni. Erdélynek van jövője. És ennek a jövőnek a garanciája az erdélyi magyar közösség, amelyik vasárnap felmutatta erejét" - mondta az ügyvezető elnök. (hírszerk.)